Cik & Cik puan yg vogue de' vast

Friday, 6 June 2014

Saturday, 20 July 2013

:: snbj part 3 ::


hai sume.. agak melampau CPP ni kan. adeke patut nk mencoret memori kat snbj pun makan masa sebulan nk ngabiskan bebetul melampau ler.. hahahahahahaha...ni ler kekdahnyer kalau pemalas ..benci je orang menengoknyer. okok moh ler sambung..copppppppppppppp!! ade ke yang hingin nak membacainyerpun??? ekekekekekekek..... tak pela kalau x de CPP suke je syok sendirik.

Ok ok kisahnyer semasa sampai kat snbj tu, parking bas punyerla jauh. bukan sikit jauhnyer, tapi jauh gilos adeh haiii x kose betul la. kami kene jalan kaki melalui laluan tikus. lor ape ingat CPP nipu ke? betul la bibik.. kami kene jalan kaki jauh melalui laluan tikus. kiri kanan mcm utan² aje...laluannyer berpasir pastu de lak sungai ke longkang ntahnyer x pasti lak.. musyuk oitt.. tapi pelik beno ade orang dok menjala..lol...lol...lol...kembang jap tekak..

SETIBENYER



muke² suke bersemangat untuk JDT

LALUAN TIKUS



kami menuju ke laluan tikus..mencabar sungguh..haiiikkkk...tuiii..puiiii...FAM.... (tetibe marah) haha


MEMANJAT 



lepas tu kami memanjat plak...perghhh advantures sungguh seyh...tak pe tak pe demi JOHOR..

:: ok rase cam malas dh nak naip ..sambung lagi la nanti aci x? ::

Saturday, 6 July 2013

:: snbj part 2 ::


Hai uols..Ade ke yang bace cerite CPP neh? Uikkssss...x de erk? Ta pape la sebab CPP tau x de yang follow pun an.. (alkisah CPP pun malas nk blog wlaking) acaner orang nak meWALKINGKAN diri ke blog CPP kan.

Tak pe harini entri CPP part too TWO SNBJ kami datang.. eh nyanyi dulu yok
ale...ale....
ale...ale...
kami DATANG...
kami DATANG...
tetap bersamamu JOHOR ♫♪♫♪

so otw to SNBJ tu..cam bese la keje ompuan lau x snappy sampai pecah lense kamere x sah la kan...moh layan picca gedikz kami




orite gedikz kan? ade MAKCIK kesah? CPP nak SETOP dulu...pssttt...sokESOK lau rajin CPP NULIS lagik..lau malas ...hah lantak bersawang la blog CECUMEI i neh..

:: verangan...mantuk..huarrghhh ::

Thursday, 4 July 2013

:: SNBJ kami datang ::


Dengan lafaz bismillahirahmanirahim. Alhamdulilah harini CPP diberi kesempatan untuk nulis di blog cumei kesayangan CPP ni. Harini CPP nak share detik² CPP ke Stadium Nasional Bukit Jalil bersama rombongan cik kiah NUSAJAYA GOVERMENT under SUK negeri JOHOR 

DETIK PENEMPAHAN VOUCHER

Tiket kami memang x beli direct dari stadium laken. Sebab nye kami dah pun bayar terus ke pejabat nusajaya dengan harga RM 100.00 setiap seorang. Mahal??? Memang la. Tapi demi JDT kami sanggup. RM 100.00 ( tiket RM 40.00, insuran dan tambang RM 60.00 ) pada CPP it's ok x mahal okla tu. So kami hanya di bekalkan voucher sebelum sampai hari kami ke SNBJ. Happy dapat voucher ni walaupun tak sure tiket ade atau tak. Kami pasrah. Tapi kami yakin kalau under SUK confirm ade tiket.


Taraaa...photo blurry..sebab ade NRIC.... ahaaaa... 

DETIK BERTOLAK

CPP bertolak dari rumah ke Nusajaya pkl 8.30 pagi dan sampai kt Nusajaya tetepat kol 9.00 pagi. Sampai kat Nusaja kami tunggu 1 jam jugak sebab tunggu bas yang belum sampai dgn incik abe pulis yang ditugaskan mengescort kami (almaklumla gomen katenyer)


Sangat happy, teruja, tak sabar nak jejakkan kaki ke SNBJ untuk fully support our pahlawan. Dalam bas memang x dan nak tido sebab nyer kami memang teruja mengharapkan kemenangan buat skuad kami. Oh!! JDTkuuuuu!! poyoooo jap.

Dalam bas plak kami diberi tiket rasmi final FA JDT vs KELANTAN. 
"LUASKAN KUASAMU JOHOR " vs "GOMO KELATE GOMO"

DETIK MENDAPAT TIKET FINAL


Dan untuk kelengkapan kami berperang dengan "THE RED WARRIOR" ni, CPP pun kene la bersiap sedia dengan kelengkapan rasmi. we are  "SOUTHERN TIGER"


 orite CPP akan cerite lagi moment kt SNBJ 

:: to be continue ::

Sunday, 23 June 2013

:: skype chatter's ::


Bismillahirahmanirahim. Sebenarnyer entri skype chatters ni CPP dh publish. Tapikan kok hilang?? Aiishh salah sendiri la sebab gatal tangan delete kt tab. Fuuuhh........ susah sebenarnyer nk up date blog kt tab bagi org2 yg x reti menggunekan tab untuk log in blog mcm CPP ni.

Nilah akibatnyer CPP kne repeat semula nulis dlm entri. Sayang kan kalau moment CPP bersama chatter's since 2005 x diabadikan dalam blog kesayangan CPP ni. Terasa x complete nanti. So dengan kemalasan yg ade tetapi dlm pade malas nk jugak nulis, so CPP publish semule picca chatter's skype CPP.

Jom park..




Ahaa comel x mummy2 nih? hehe..rindu sama kamu..kapan bisa ketemu.. (waduh kok subtitle nyer bertukar sih )

:: moga relationship ni berpanjangan amin ::

Saturday, 15 June 2013

:: JDT tiket ::


Bismillahirahmanirahim. Alhamdulilah CPP masih ada lagi untuk menulis di blog ni. Lama CPP x nulis kan? Haishh ape kekdahnyer? Jap ada, jap x de. Macam chipsmores larr. Mood menulis memang tak de. Mood CPP now flying to thousand miles with memories. Omaigot...why this happen to me?? Teeeettt....tettt..tetttt.bukan nak story pasal memori itu, now juz nak hepy² kan diri. Tak mau sedeyy²..

Harini CPP nak kongsi pasal Johor Darul Takzim football yaayyhhh. CPP kaki bola? Waiiitttt.waiitt waiitt.....CPP kaki bangku je. Tapi minat sangat² kat bola. CPP love players JDT. Love JDT sendiri (psstt.. anak jati Johor beb) ko ado?? Ramai yang sentap dgn anak jati Johor. Awatnya lagu tu cekkk?? Kami tak buat ape pun.

Pedulikan ape saje kate orang, yang penting hobi dan minat CPP ialah bola. Korunk caye tak neh? Haiiishhh tak caye kew?? Meh sini CPP tunjuk.








:: kan kan kan..kaki ke tak tu?? ::

Wednesday, 17 April 2013

:: comel x? ::


hye!! ade sesape tak jengah blog ai ni??
ooo x dek yer...hahahaha...x pe sebab ai pun malas nk jejalan ke blog org lain.
ni masuk dan nulis ni pun sebab sesaje nk bg blog ni ade cerite.
tapi dah masuk ni pun tetap jugek ai x de cerite.
just nk masukkan ni saje...

:: pstttt..cumei x???? ::

Friday, 29 March 2013

:: fading flower ::


"Fading Flower"

You got that walk walk walk
Got that talk talk talk
Got that swagger-er-er
Such a glamor-or-or

You're like a real life doll
With your hand that falls
Like niagara-a-a
But that don't matter-er-er
Cause that don't change the fact
That your heart is black

You can't tear me down
Beat me to the ground
Try to block my sunshine
My blue skies with your clouds
And who do you think you are
Yeah that won't get you far
You may think you\'re pretty
But you'll see that beauty
Is a fading flower

Fading flow-ow-ow-ower
Fading flow-ow-ow-ower

You'll only play play play
If you get your way always
In the center-er-er
Of attentio-io-ion

All the lying
And the cheating
The mistreating
How you even sleep at ni-igh-igh-ight
Blows my mi-i-i-ind

I wonder when you'll see
That you don't bother me

So you can't tear me down
Beat me to the ground
Try to block my sunshine,
My blue skies with your clouds
And who do you think you are
Yeah that won't get you far
You may think you're pretty
But you'll see that beauty
Is a fading flower

Fading flow-ow-ow-ower
Fading flow-ow-ow-ower

I spent all of my youth
Trying to be you
Thought that you were special
That you were beautiful
But the more of you I see
The more I'm glad I'm me

Cause you can't tear me down
Beat me to the ground
Try to block my sunshine
My blue skies with your clouds
And who do you think you are
Yeah that won't get you far (that won't get you far)
You may think you're pretty
But you'll see that beauty
Is a fading flower

Fading flow-ow-ow-ower (fading flower)
Fading flow-ow-ow-ower (fading flower)

:: love YUNA ::


Get the song/album at http://itunes.apple.com/us/album/yuna/id515722362 Fading Flower by Yuna Album - Self Titled, Yuna