Cik & Cik puan yg vogue de' vast

Sunday, 29 April 2012

pppppsstttt....Ber....SIHHHH x?


Alhamdulilah CPP masih ada di muka bumi Allah ini. Syukur alhamdulilah masih diberi peluang mencoret sebuah kenangan disini.

Lama sungguh ler CPP tak menaip. Lama jugak la idea tu ngak ada untuk dikongsikan. Tetibe harini CPP ade idea nak share kan kepada mama-mama, mami-mami, ibu-ibu, mak-mak, cik kak-cik kak tentang rajinyer si mama bila cuti kerja.

Nak tau kenape?? "Pssssstttttttttttt..meh la dekat sket nak bisik nih. Nanti cakap kekuat org len dengor". Sebenarnyer kan ..kan...kan...lama CPP tak ngemas bilik anak-anak dengan bersungguh-sungguh tau." Iyeeee oiii...selalu kan ngelat2 jerk...nyapu sket2 kemas sket2....mne nampak abuk yg tertinggal tu..terus je olok-olok masukkan celah-celah yang tak nampak....."

Tapi kan harini lain sket.CPP rajin taw (masuk lift tekan button sendiri). Keh keh keh.... CPP harini BERSIH kan dari A sampai Z. BERSIH?????? macam tgh NGETOP je perkataan BERSIH tu..tapi dimana ya??????HAHAHHAHAHAHAA..........agaknyer CPP ni rajin sebab skrg kan sebok citer pasal BERSIH kan?? CPP ambik mood BERSIH tu la....aci tak???

Memule tu CPP alihkan semua tilam, bantal, cado. lepas tu sapu sampai 2 hingga 3 kali (bengong tak??) walhal biliknyer sekangkang kere je...(cam tak pernah lak skodeng kere kangkang...monyet tu ade gak la). Lepaih tu CPP mop 2 hingga 3 kali jugak....ape KEKDAHNYER?? entah heh....saje je la nk pastikan ianya benar2 BERSIH... muehehehehe... lepaih tu tunggu sampai lantai kering...sesambil tu kan CPP rajin taw..ngelap sume menan yang ade.....HEBAT tak...?? BERSIHkan bilik anak-anak je memakan masa sehingga 45 minit..tak kesah la janji CPP enjoy..lalalalal...york PARK york...


ini mini car yang sangat abang Azri sayang...kalau orang lain cuit...abis dia ngamok...adik2 nyer tak boleh usik tau barang dia ni..kekdahnyer abang Azri suke ngumpul mini car ni ..alahai beli jajan je dapat mini car ni..pelik tol anak bujang CPP ni...



hah!!!yang ni plak menan KFC abang Azim punyer...tiap g KFC mestila nk menan ni..adeh.......kopak mama..sib bek la ade chicky card..huhu...


hah!!kalau bab yang ni.....adik Alfi sebenarnya tak ngesah menan....beli kt kedai rm2 je..janji dia memang suke lori dgn kete-kete ni....bukannyer dia tau sgt pun nak main nyer kan....cume kalau dapat menan ni memang confirm la dicerai-ceraikan...




2 picca ni menggambarkan kedudukan sebenar menan anak-anak bujang CPP ni...CPP dah train mereka, lepas main mesti letak balik seperti yang mama susun..alhamdulilah semua RETI bahase...


ni tempat tido abang Azri dengan abang Azim..adik Alfi masih "KELON MAMA LA"..hehe.....

*penat dan leceh tapi enjoy sangat sebab sambil mengemas sambil main menan hehe"

4 comments:

idah said...

BAGUS..bila dari kecik dah pandai simpan barang ..tak la mak nyer penat kan..

CPP said...

ye kak...mmg train dorunk....kalo x pengsan la mama nyer

Mama Gee said...

wahhhh byknya koleksi budak2 tu :)

CPP said...

tula kak dh x de tempat nk letak