Cik & Cik puan yg vogue de' vast

Monday, 20 February 2012

Roti pizza

Salam malam ahad cik puan. Buat ape ye malam ni? CPP satu harini ni tak keluar rumah. Malas nak berjalan. Penat rasenyer. Lepak kat rumah lagi best. Tapikan...kalau dah melepak kat rumah, bosan la plak tak tau nak buat ape. Rumah dah siap kemas, baju dah siap basuh. Baju sekolah anak-anak untuk seminggu pun dah siap di gosok..Apelagi nak buat yer???

Gi dapo bongkar ape-ape yg ade.. Cer kite tengok ape yg boleh dimasak untuk menghilangkan bosan ni. Ade beberape bahan ni, yg CPP tak sure boleh ke idak membuatnyer. Tak pernah menerai lah pulak. Ermmm..cik puan marila ajo CPP cane nk buat ni?? CPP tak tau la...ni saje NGETEST .....

Bahan yang ade dlm esbok dapo CPP :-

1. Cheesedale
2. Frankfuter lembu atau sosej lembu.
3. Lada benggala
4. Tomato ceri.
5. Roti Gardenia.

CPP ade la tanya kawan , kalau nak buat roti pizza macamana? Dia ade la bagitau..itu ini bla..bla... tapi CPP hanye ade bahan tu saje. Park jela camne jadiknyer?? Jom park..




Lepas bakar jadi camni......CPP lupe nak letak sos sebelum letak cheese tu...jadiknyer bubuh je sos atas roti lepas dibako... Hasilnya tidak memuaskan...CPP kne praktis lagi..caiyoookkkkkkkkk



*gali lagi..gali lagi mana mistake..*



4 comments:

arinieva said...

mak esah. klu kt roti tu sapu garlic spread pun sedap gk (ade jual kt supermarket biasenye kt tmpt cheese la)

CPP said...

yeke..nanti kite cari...kite nak belajo buat lagi....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

nampak senang jer nak buat..tapi mykids tak suka chess ler pulakkk..

CPP said...

ye BSB memang senang..kalau kids tak suke...x yahla bubuh cheese..just sos cukup