Cik & Cik puan yg vogue de' vast

Wednesday, 1 February 2012

Jom main masak²


Assalamualaikum. Alhamdulilah sampai rabu. Ape kabo orang² kampung? Sehat ke? Alhamdulilah CPP sefamily sehat. Harap kamoo juga sehat hendaknya <----- psssssttttt...CPP bukan nak buat surat erh... Saje nak memulekan penulisan...memang tengah takde idea nih.

CPP tak tau nak nulis ape. Cume nak ajak kamoo main masak² bersama CPP.. jum kite...


Ni namenyer sup sayur. Sangat mudah deq nun nak memasaknyer..tak caye? Jum teruskan membace.

Bahan-bahanye :-
1. Sup sayur Adabi ( Paket hijau )
2. Garam
3. Sayur suke ati nak letak sayur ape.
4. Fish ball ( nak letak ketam pun boleh, udang pun boleh  suke ati kamo )
5. Air secukupnya

Cara memasak :-
1. Didihkan air dalam periuk.
2. Masukkan serbuk sup sayur Adabi.
3. Masukkan fish ball.
4. Masukkan garam.
5. Masukkan sayur apabila air dalam periuk tu mendidih.
6. Kecilkan api. Pastikan sayur setengah masak dan siap..

Senang kan? Cer try...cer try.. kalau nak meriah letak sayur hijau, carrot, cili hiris sket, cili hijau sket, baru lah meriah mangkuk sup tu. CPP tak letak sebab kedai din depan uma CPP tu x dek sayo yang best. Sekian.

*masak campak-campak*

2 comments:

Mama Gee said...

ni rajin buat masa duk bujang2 dulu..mudah sesangat! hehe

CPP said...

ye kak..paling senang...ni untuk sesiape yg bru nk belajo yer....