Cik & Cik puan yg vogue de' vast

Monday, 12 December 2011

Baby fan ready!!!!!

Salam isnin wahai teman dan sahabat blogger. Hari ni CPP tak berkerja sebab CPP diminta hadir ke hospital besar Pontian untuk mengambil surat pakar. Rasanya untuk up-date story de mory tu biarlah dulu sebab refer pakar insyallah 20hb ni. Hopefully semuanya berjalan lancar. Amin.

SEBAB KE HOSPITAL? Ermm nantila CPP cerite yer. Harini nak story pasal baby fan. Ape baby fan tu? Alaaaa... tu kipas biase je.Cume ianya sangat cumei. CPP rembat kat Home exhbition kat persada. Selame ni kat dapur memang tak de kipas. Kesian Incik papa dan my kido's. Kalau makan tu berpeluh-peluh. Yela, ape taknyer makan bende panas-panas pastu kene plak menu tu pedas. Tak ke berasap? So kami decide kene beli 1 kipas khas utk dapo.

Tapikan kipas kat dapo ni sangat memeningkan kepale nak memasangnyer. Ape taknyer kalau beli kipas pasang kat syiling, mesti tak boleh sebab kabinet dapo tu ngam2 dengan kipas sure kene bilah kipas tu. Nak guna kipas berdiri, rasenyer sangat sempit la untuk dapo yg sekangkang kere tu. Kalau nk pasang kipas dinding pun satu idea yg baik, tapi sejak CPP duduk rumah sendiri ni, perkara yang paling tak suke ialah menebuk dinding rumah. Yela dah rumah sendiri rase sayang plak nak tebuk sane sini. So dah terlanjur ke exhibition tu, bile terjumpe baby fan yg sangat cumei ni. Ada 3 kaler, hitam, putih & merah. So rembat warna hitam sebab, nk letak dapo opkos cepat berhabuk kan? Jomla PARK...



*Lepas ni leh lah makan sefamily dengan nyaman. Alhamdulilah*.

2 comments:

Mama Gee said...

wahh idokle cik aina memasak sambil berpeluh lg..hehee

byknyaa botol pringless....

cik puan pe'pel said...

masak berpeluh tak kesah sgt kak..anak-anak tu makan berpanas kesian nengok..

psst: botol pringles tu koleksi almaklum ler nk membeli yg tin mcm member ESDG mahal bebeno..