Cik & Cik puan yg vogue de' vast

Thursday, 22 December 2011

Penantian satu penyeksaan

Salam khamis kawan². Alhamdulilah masih berkesempatan menulis di blog ini. Allah masih panjangkan umur CPP. Sekarang beron9 di office. Kerja memang melambak gile. Lelagi hari selase cuti ke klinik pakar. So semalam ( hari rabu ) memang tak menang tangan nak buat kerja yang berlambak-lambak ni. So harini continue kerja semalam. Sekarang barula ade free sikit. Sempat la memBLOG.. Now 5.00pm jap lagi dah nak balik.

Ade ke yang mengikuti kisah CPP tentang ketumbuhan dijari tu? Kalau ada, nak tahu result? CPP masih menunggu. Maybe macam ni lah bayaran yang perlu CPP terima kalau buat check-up di gomen. Memangla bayaran tidak dikenakan, tetapi patient kene tunggu..tunggu dan terus menunggu. Semasa appoitment, jam 11 pagi CPP tiba tepat pada waktu appoitment. Sampai di kaunter nurse yang bertugas dengan muka yang masam, tanpa senyum, meminta surat refer. Setelah CPP beri, kene tunggu pulak angka giliran. Angka giliran bertuah CPP masa tu 1063. Macam biasa PENANTIAN SATU PENYIKSAAN, pukul 12 berlalu....menjegah ke pukul 1....dan seterusnyer tiba ke pukul 2...ok CPP last patient ye..walaupun nombor CPP 1063, patient yang bernombor 1079 dah masuk terlebih awal...CPP pelik..tapi tu realiti...CPP orang last..patient paling last .....

Ok tepat pukul 2.30 petang, 4 orang dokter pakar yg sangat-sangat muda refer ketumbuhan dijari CPP ni. Tak ada satu pun yang tahu ape bende tu. Antara dialog yang CPP sangat rase funny like tis :-

Doctor amoi : U nak buang ke? Atau nak tunggu 3 bulan lagi kita tengok ia membesar atau tak?
CPP : Doctor bukan masalah tunggu atau nak buang ke tidak. The problem is, it's growth almost 2 years.
Doctor amoi : (Senyum melihat 3 orang docter lelaki yg sedang membelek jari CPP. Dan mengangguk.)
CPP : So how doctor?
Doctor amoi : Kita tak tahu kene refer X-Ray. (mereka melihat x-ray sambil berdiskusi..born ok..bla..bla..bla..)
CPP : Hanya menunggu...
4 Doctor : We discuss and decide you refer HSA. I buatkan letter for refer HSA Ortopedics ya.

CPP hanya tersenyum. Tersenyum dengan penantian ini. Funny bila docter amoi tu cakap suruh tunggu 3 bulan lagi. Maybe tunggu bende ni semakin membesar sebesar buah pear agaknyer? Semasa CPP di check doctor lelaki bernama doctor azim menerangkan kat CPP, mereka ber4 tak tahu sama ada ini sel cancer or tumor. Maybe kene hantar sample ke makmal. Ok CPP faham dan akur..

*hanya menunggu*

2 comments:

Mama Gee said...

huii sampai 4 org dr pun tak tau nk decide ek...huhu takpelah...tungguuu....mmg selalu kena tunggu kt hospital gov nih..

cik puan pe'pel said...

ye kak sampai 4 orang yg refer tapi tak tau ape bende ni. camnila kak kalau cek gomenn. kalau byk duit sure cepat je kan settle