Cik & Cik puan yg vogue de' vast

Wednesday, 4 January 2012

Makanlah buah-buahan tempatan


Assalamualaikum. Selamat hari rabu. Panas harini kan? Syukur alhamdulilah cuaca baik. Anak-anak pun dah start sekolah. CPP pagi² subuh dah bangun siapkan anak². Letihnyer, tapi seronok sebab dapat melakukan tugas seperti cik puan mama yang lain. Tugasan cik puan mama menyiapkan anak² kesekolah adalah satu pengalaman yg amat menerujekan. Insyallah esok CPP update stori mori abang azim kat sekolah sebab dia baru first time kan ke sekolah. Nak tau gak reaksi dia, pengalaman dia dapat jumpa kawan², dapat jumpa cikgu. 

CPP saje nak promo, ritukan officemate CPP kak fiza ni hah bawakkan buah jambu. Katenyer dari rumah mak mertua dia. Banyak betul buah jambunyer. Memang dah lama tak makan buah jambu air ni. Nak berkongsi resepi ngn cik puan² semua. Meh la dok sini kongsi resepi.

* Memule ambik jambu air tu basuh bersih²

* Lepas tu ambik pisau potong² kan jambu tu

* Lepas tu ambik kicap ngn lada cili ngan gule

* Lepas tu pecah² kan cili tu pastu letak gule ngn kicap gaul²

* Lepas tu kan ambik jambu tu cicah² kat kicap tadi

* Lepas tu kan bce bismillah, masukkan la jambu ke dalam mulut


*sekian resepi harini..kekeke*

2 comments:

Mama Gee said...

Adusss kamo bikin ai terlioo jelah ...!! iskk

cik puan pe'pel said...

sedap wey...gile gaban sedapnyer..lame gile tak makan..